antradienis, kovo 23, 2010

Pasipletkavokim


Vieni žmonės būna natūraliai draugiški; kiti dirbtinai linksmi; treti - prislėgti ir liūdni, gal susimąstę, gal užsimiegoję; dar kiti susiraukę, kaip viena gera vieta, o jų žvilgsnio užtektų pritrenkti tave prie sienos.

Vieni su tavimi pasisveikina natūraliai, draugiškai šypsodamiesi, kiti vos išspaudžia dirbtinę šypseną, treti visada sveikinasi, nes to reikalauja etiketas. Dar yra tokių, kurie nepraverdami galvos linkteli, lyg arklys karštą vasaros dieną muses vaikydamas. O geriausiai yra tie, kurie eina ir praeina nė neburbtelėję.

Tokie tie mano "mielieji" kolegos. Būtent dėl tų pirmųjų, nors jų tik vienetai tėra, norisi kas rytą keltis ir eiti į darbą. O paskutinieji... nuo jų kitų kolegų apkalbinėjimų, nuo akivaizdžiai reiškiamos antipatijos apkalbinėjamam objektui, nuo rezgamų intrigų jau vos po mėnesio tapo koktu. Nors jų irgi tik vienetai, bet kas rytą priverčia plačiai užmerkti akis, įsikišti į ausis ausinuką ir nustatyti į ekraną nereaguojantį žvilgsnį - juk aš atėjau dirbti. 
Na ir kas, kad Lietuvoje gyvenantys, bet specifinis mentalitetas giliai įsišaknijęs. Įaugęs į kraują...

3 komentarai:

  1. Heh, kiek daug skirtingų žmonių vaikšto arba šlaistosi. Ką padarysi.
    Pastebėjau, kad tie, niekad nė nesuburbantys tylaus Labas kartais būna geresni nei tie, natūraliai besišypsantys. Kartais. Nes tiems intrigantams gali sakyt ką nori - jie vis tiek atsirinks tai, kas domina ir kas sukels daugiau mėšlo. Su draugiškais žmonėmis taip nebus. Būdamas blogos nuotaikos netyčia burbtelėsi ką nors nevykusio, jis užsirauks ir ne tai, kad intrigų nekurps, o visai į tave nebežiūrės.
    Kiek žmonių daug..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš priklausau tiems, kurie tyliai praeina ir nepasisveikina. Nežinau kodėl. Tikriausiai bijau, kad neatsakys. Niekuomet pirma nesisveikinu. Bet nelaikau savęs blogu žmogum, tiesiog esu uždara. (:

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aurimai, dabar pamąsčiau, kad tas specifinis labiau rytuose nuo LT esančių gyventojų mentalitetas padaro juos nekalbius. Keista... pastebėjau, kad taip asmuo taip elgiasi su manimi ir kitais keliais kolegomis, kurių bendravimo kalba skiriasi. Ir čia ne iš tų užslėptų geriečių, oj ne...

    Migle, cha, uždara ir aš esu, ir dar labai daug ko bijau, per daug nervinuosi. Bet sveikintis stengiuosi daugiau mažiau su visais. Atsakymo ne iš visų sulaukiu, bet stengiuosi per daug nekreipti į tai dėmesio:)

    AtsakytiPanaikinti