trečiadienis, rugpjūčio 24, 2011

Labai skanus Obuolių pyragas

Noriu pasigirti, kad atradau naują obuolių pyrago receptą. 
Laurų sau neprisiimu, nes nežinau, gal toks receptas jau sklando žmonėse ar kokioje literatūroje, tačiau aš jo nemačiau ir dariau viską ''kaip pakliuvo".

O viskas prasidėjo nuo to, kai man jau gyvenant čia, Anglijoje, pusseserė prasitarė, kad turi obuolienės ir niekas jos nevalgo. Sėdėjau sėdėjau, mąsčiau mąsčiau, kur būtų galima ją naudingai realizuoti, ir sumąsčiau, kad išeitų visai neblogas obuolių pyragas.

Visam šitam reikalui reikės:
  • 4-5 kiaušinių;
  • miltų
  • sviesto arba margarino (maždaug apie 200-250g)
  • obuolienės
  • 2-3 šviežių obuolių
  • cinamono
  • cukraus
1. Paimkite didelį indą, kuriame galėtumėte maišyti tešlą.
2. Atskirti baltymus nuo trynių. Į trynius sutarkuoti sviestą, įpilti miltų (aš visada kiekį žiūriu pagal tešlos kietumą. O čia tešla turi būti kieta). Visą šitą masę gerai išminkyti.
3. Indą, kuriame kepsit pyragą, iškloti kepimo popieriumi ir paskirstyti tešlą maždaug 0,5cm storio sluoksniu. Panašiai kaip čia: 

4. Jei obuolienė labai skysta, pabandykit ją per sietelį nuvarvinti. Į obuolienę įtarkuokit šviežius obuolius, jei reikia (pagal skonį) įberkit cukraus ir cinamono.
5. Pašaukit į ~ 200 C įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui (gali būti ir ilgiau, priklausomai nuo orkaitės tipo ir tešlos storio). Kepdami karts nuo karto patikrinkite ar nesvyla.
6. Tuo pačiu metu išplakite kiaušinio baltymus su cukrumi (aš naudojau valgomą šaukštą cukraus vienam baltymui). Ir bebaigiant kepti (kai pyrago pagrindas bus beveik iškepęs) užpilkyte plakinį ant pyrago:


7. Ir dar maždaug 10-15 min pašaukite į orkaitę.

8. Pabaigoje jūsų lauks skanus kąsnelis:


Skanaus :)

5 komentarai:

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. atsiprasau labai labai ir daugiua taip nedarysiu norejau pajuokauti bet supratau kad lazda turi 2 galus o is tikruju piragas labai skanus:D

    AtsakytiPanaikinti