trečiadienis, balandžio 28, 2010

NE [2]


Šaltas vanduo šiek tiek įnešė blaivaus proto, tačiau galvos skausmas, rodos, tik stiprėjo ir be aspirino tabletės  ji neišgyvens. Neradusi vaistinėlėje jokių skausmą malšinančių vaistų, įsisuko į chalatą ir nušlepsėjo į virtuvę, kur kas rytą gerdavo kavą.

Virtuvėje dar nepragertus Kamilės uoslės receptorius palietė klaikus ore tvyrančio alkoholio ir pūvančių maisto atliekų dvokas, priminęs jai, kad seniai, jau labai seniai čia nešeimininkauta. Paspyrusi ant grindų besivoliojantį tuščią butelį nuo vyno, praskleidė užuolaidą. Į akis akimirksniu plykstelėjo akinanti vasaros saulė, bet, neištvėrusi tokio ryškumo, Kamilė uždengė langą. Virtuvėje vėl įsivyravo prietema. 

Užsiplikiusi puodelį kavos, prisėdo prie apšnerkšto stalo. Vargais negalais toje kiaulidėje surado cigarečių pakelį ir drebančiomis rankomis prisidegė vieną jų. Ji rūkė ne todėl, kad jai patiko. Organizmas nereikalavo dozės nikotino. Tačiau toks elgesys tebuvo savotiškas Kamilės vidinis protestas prieš buvusį vaikiną Dovilą.
Sodrūs pirmieji dūmai pripildė plaučius ir pasaulis šiek ties nušvito. Kiek nedaug tereikėjo. Bet ar tokio pasaulio ji norėjo? Ar tokio gyvenimo siekė? Kriauklėje stūksojo dangoraižiai neplautų indų. Iš šiukšliadėžės sklido normalios būsenos žmogui nosį riečiantis prarūgusių ir pūvančių atliekų kvapas. Ant grindų mėtėsi tuščios skardinės nuo alaus, tušti vyno buteliai, traškučių pakeliai.

Kamilė gurkštelėjo kavos ir įtraukė dar vieną rankoje smilkstančios cigaretės dūmą. Jai buvo vos dvidešimt penkeri, o per pastarąsias kelias savaites sugebėjo degraduoti iki tokio lygio. Kas toliau jos laukia? Dar kartą apsidairė aplinkui, lyg vertindama savo aplinką, kurioje egzistuoja. Tik egzistuoja. Ryžtingai užgesino į peleninę smilkstančią cigaretę ir pati iškošė neapykantos kupinu balsu:

- Nė vienas padaras nėra vertas, kad dėl jo bliaučiau ir žlugdyčiau save.

Lėtai pakilo nuo kėdės ir, susiradusi gumines pirštines, puolė kuopti butą.

2 komentarai:

  1. Ooo, pagaliau atskleista Kamilė labiau. Turiu pasakyt, šitas naujas rašymo būdas man labai patinka. Labiau nei praeitas. Gal dėl to, kad jis atrodo toks labai tikras ir toks pažįstamas. Žmogiškas. (:

    Žinau, kad mažai laiko turi rašymui, bet aš noriu daugiau. Noriu pamatyt, kaip pateiksi tą pasaulį. (:

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne toks mechaniškas ir robotiškas:) Ir man pačiai mieliau kuriasi tokiu būdu. Ačiū :))

    AtsakytiPanaikinti