sekmadienis, spalio 10, 2010

Tai kaaaaai



"Sekasi."
Užblokavau internetinę bankininkystę. Ir vien todėl, kad saugumo sumetimais retai kur naudoju tą patį prisijungimo slaptažodį. Turint daug prieigų - natūralu, kad ilgainiui jie visi ima painiotis tarpusavy, o dar ta bankininkystė turi savo fantastišką perliuką - kas kažkiek laiko reikalauja pakeisti esamą slaptažodį. Tai kaip man tada jų visų nesupainioti? 

"Pramoga"
Visas savaitgalis praleistas Vilniuj ir beveik tarp keturių sienų. Po savaitės vaikščiojimo į darbą su temperatūra teko paskirti dienai lovos rėžimą. Na, neišturėjau, užteko man ir pusdienio. Tegu drybso tie, kas gali ir nori - aš turiu įdomesnių užsiėmimų, nei tuščiai spoksoti į lubas.

"Realybės šou"
O taip, kitą savaitę prasideda pirmasis rimtas mano išlikimo sezonas. Pereinu dirbti į kitą skyrių, į naujas pareigas ir bandysiu nagais dantimis įrodyti visiems, ypač sau, kad aš sugebu ne tik tuščiai barškinti klaviatūrą. Tikiuosi būsimi kolegos bus supratingi ir bent pirmą savaitę nepuls manęs draskyti už klaidas, kurių tikrai bus - visad pradžioje būna. 

"Mokslai"
Pereinant į naują darbo vietą, gavau krūvas aktų ir popierių, kuriuos turiu perskaityti, kad būtų lengviau dirbti. Niekada nemokėjau sausai iškalti reikiamos informacijos. Tad šį savaitgalį dar teko paskirti ruošiant viso to santrauką, ko irgi niekada nemokėjau. Supratau svarbiausią dalyką, kuris šiek tiek nuramino mano jautrius nervus, nėra taip sunku ir painu, kaip iki tol viskas atrodė. Įveiksiu.

Atgaiva
Koks nepaprastai gražus ir šiltas ruduo. Krentantys margaspalviai lapai lenkia veide šypseną. Ech, myliu tokį rudenį.

sekmadienis, spalio 03, 2010

Ne mano diena


"Šiandien ne tavo diena" - taip pasakė mano draugė - sugyventinė - kambariokė - butokė (kaip pavadinsi, taip nepagadinsi) su savo antra puse, kai iš orkaitės ištraukiau nevykusiai iškepusį "pyragą" (o čia tinkamo pavadinimo neradau) ir "bandeles".

Aš ir pati tą žinojau, kad nepavyks, dar prieš pradedant kepti - tingėjau ilgai terliotis su tešla, kočėlu ir miltais. Pagal planą turėjau kepti kalną įvairaus įdaro sluoksniuotos tešlos bandelių, bet, vietoj to pasirinkau vieną paprastą pyragą/apkepą su krabų lazdelėmis lydytų sūriu ir kiaušiniu ir kelias džiovintais vaisiais įdarytas bandeles pagal J. Oliverio technologiją. Sutaupiau maždaug 45 minutes, kurios tapo visiškai bevertės pamačius rezultatą.

Dažnas paklaustų, kodėl iš viso šiandien ėmiausi kulinarinių eksperimentų. Na, tikriausiai žinote, kad iš šaldiklio išimto maisto pakartotinai užšaldyti nerekomenduojama? Taigi, tokiu būdu buvau priversta kažką gaminti iš paruoštų produktų.

Neapsigaukit, gaminti aš tikrai moku ir man tai netgi labai patinka (dar geriau jeigu kas nors ir įvertina). Taip pat nevengiu eksperimentuoti (dažniausiai jie būna tikrai vykę). Bet gavau pamoką, kad nebegaminčiau, jeigu tą dieną nejaučiu tam įkvėpimo - šūdas gausis ir tik nuotaiką susigadinsiu.